Insuria bojuje proti rakovine a podporuje Beh nádeje 2010

Bratislava, 19. októbra 2010

Spoločnosť Insuria, člen medzinárodnej poisťovacej siete Insia v roku 2010 podporuje už 9. ročník tradičného bratislavského Behu nádeje, ktorý sa bude konať dňa 22. októbra 2010 v čase od 11.00 do 14.30 v areáli Gymnázia Pankúchova 6 v Bratislave.

Beh nádeje je charitatívno-spomienková a osvetová akcia, ktorej cieľom je šíriť osvetu v oblasti onkologických ochorení medzi širokou verejnosťou. Beh nádeje organizuje bratislavské Gymnázium Pankúchova a Liga proti Rakovine na počesť spomienky na Terryho Foxa, mladého kanaďana, ktorému bola v jeho 18 rokoch amputovaná noha postihnutá rakovinou kostí. Napriek bolesti, ktorú Terry prežíval sa rozhodol získať prostriedky na výskum a boj proti rakovine a rozhodol sa bežať naprieč Kanadou a usporiadať finančnú zbierku. Konca trate sa žiaľ nedožil, no zanechal nám obrovské posolstvo. Jeho Maratón nádeje sa skončil po 143 dňoch a 5280 kilometroch.

Aj dnes, tridsať rokov po smrti Terryho Foxa si ľudia na celom svete pripomínajú jeho hrdinské posolstvo. Na Slovensku si môžeme posolstvo Terryho Foxa pripomenúť 22. októbra na Behu nádeje prejdením symbolického jedného kilometra chôdzou, behom, na bicykli, korčuliach, akokoľvek. Beh nádeje je spojený s finančnou zbierkou, ktorej výťažok pôjde Združeniu na pomoc detskej onkológií na Kramároch. Spoločnosť Insuria vrámci podpory Behu nádeje prispeje Združeniu na pomoc detskej onkológií rovnakou sumou, aká sa vyzbiera vo finančnej zbierke.

"Sme radi, že môžeme podporovať túto akciu. Onkologické ochorenia sa nás žiaľ týkajú všetkých. Beh nádeje pripomína obrovské posolstvo, ktoré nám zanechal mladý Terry Fox a je skvelé, že si toto posolstvo, ktoré si pripomínajú symbolickým behom na celom svete vďaka mladým študentom a ich pedagógom môžeme pripomenúť aj u nás" hodnotí Jozef Belko, konateľ spoločnosti Insuria a predseda občianskeho združenia Insuria Cor Bonitas, prostredníctvom ktorého spoločnosť Insuria realizuje svoje projekty spoločensky zodpovedného podnikania.

Insuria je mladá a dynamická maklérska spoločnosť, ktorú založili ľudia s dlhodobými skúsenosťami vo vrcholových obchodných pozíciách rôznych finančných spoločností. Poskytujeme tisíckam našich klientov prvotriedny servis v oblasti správy poistných zmlúv a asistencií pri poistných udalostiach. V branži patrí vďaka unikátnym sofistikovaným IT riešeniam medzi technologických lídrov. Je členom medzinárodnej poisťovacej skupiny Insia a partnerom všetkých poisťovní pôsobiacich na našom trhu.