Igor Matúšek víťazom INSURIA Cup 2010

Malacky, 13. septembra 2010

V dňoch 4.-5. septembra 2010 sa na dvorcoch tenisového oddielu TK STROJÁR Malacky uskutočnil 11. ročník turnaja neregistrovaných hráčov, teraz pod novým názvom INSURIA CUP 2010. Po 10 rokoch, keď turnaj sponzovala firma M. P. B. ARTEMIS, s. r. o. Malacky, a jej konateľovi Ing. Miloslavovi Mrázovi úprimne ďakujeme, sponzorom turnaja sa stala spoločnosť INSURIA.

Aj počas tohto ročníka sme boli svedkami viacerých kvalitných zápasov. Celkovo 26 hráčov si zmeralo svoje sily za premenlivého počasia v krásnom prostredí Zámockého parku. Už zápasy prvého kola priniesli viaceré vyrovnané súboje, kde o víťazovi rozhodli posledné výmeny. Krásu tenisu ukázali hráči vo všetkých stretnutiach. Zápasy druhého kola posunuli kvalitu hry opäť vyššie a hráči predviedli pomerne vysokú úroveň hry. Všetky zápasy štvrťfinále boli veľmi vyrovnané, avšak do semifinále nakoniec postúpili hráči Matúšek, Taraba, Režný a Šimuna. V semifinálových stretnutiach sa presadili favoriti a do finále postúpili Igor Matúšek a Vlado Režný.

Prvý set finálového zápasu po vyrovnanom priebehu pre seba získal Vlado Režný. V druhom dejstve dominoval Igor Matúšek, a preto o víťazovi rozhodlo záverečné dejstvo - 3.set. Napriek narastajúcej únave obaja aktéri ukazovali neutíchajúcu túžbu po víťazstve. O víťazovi musela za stavu 6:6 rozhodnúť skrátená hra – tiebreak. Tu sa Vlado dopracoval ku svojmu druhému matchbalu, ktorá Igor opäť odvrátil a následne využil hneď svoj prvý matchbal. Celé záverečné dejstvo trvalo 2,5 hod. a obidvom aktérom všetci prítomní pripravili príjemnú tenisovú atmosféru.

Touto cestou by sme chceli vyjadriť poďakovanie všetkým hráčom za účasť a športové správanie. Organizátori z TK Strojár Malacky by ešte raz chceli poďakovať všetkým, ktorí prispeli k úspešnému priebehu turnaja. Predovšetkým naše poďakovanie patrí sponzorovi turnaja, spoločnosti INSURIA a ich konateľom Ernestovi Kováčovi, Jozefovi Belkovi a Marekovi Čókovi, ďalej mestu Malacky a mediálnym partnerom: eM TV – malacká káblová informačná TV, Malacký hlas – malacké printové médium, MALACKO – spravodajsko-reklamný týždenník, KONTAKT – spravodajsko-inzertný týždenník.

Veríme, že turnaj splnil očakávania hráčov, sponzorov a tenisových priaznivcov a už teraz sa tešíme na ďalší ročník plný kvalitného tenisu.